Gemlik’in toprak haritası çıkarıldı

GEMLİK BELEDİYE BAŞKANI MEHMET UĞUR SERTASLAN YAPTIĞI UYGULAMALARLA ÇİFTÇİLERE YANINDA OLMAYA DEVAM EDİYOR. GEMLİK’TE BELEDİYE TARAFINDAN AÇILAN ANALİZ LABORATUVARI, ÜCRETSİZ FİDE DAĞITIMI, SULAMA HAVUZU VE HATLARI GİBİ UYGULAMALARLA ÇİFTÇİLERE DESTEK OLAN BAŞKAN SERTASLAN’IN SON HİZMETİ İSE, İLÇENİN EN SON 1970’Lİ YILLARDA HAZIRLANAN TOPRAK HARİTASINI UZUN SÜREN ÇALIŞMALAR SONUCUNDA TEKRAR GÜNCELLEYEREK ÇİFTÇİLERİN HİZMETİNE SUNMASI OLDU.

Abone Ol

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan yaptığı uygulamalarla çiftçilere yanında olmaya devam ediyor. Gemlik’te belediye tarafından açılan analiz laboratuvarı, ücretsiz fide dağıtımı, sulama havuzu ve hatları gibi uygulamalarla çiftçilere destek olan Başkan Sertaslan’ın son hizmeti ise, ilçenin en son 1970’li yıllarda hazırlanan toprak haritasını uzun süren çalışmalar sonucunda tekrar güncelleyerek çiftçilerin hizmetine sunması oldu.

Gemlik Belediyesi, Uludağ Üniversitesi Ziraat Mühendisliği Fakültesiyle ortaklaşa yaptığı çalışmayla ilçede çiftçilere rehber olacak bir kaynak hazırladı. İlçenin farklı bölgelerinden alınan toprak numuneleri ile hazırlanan ve ortaya çıkarılan haritalar, topraktaki mineral miktarını belirterek doğru gübreleme ve ilaç uygulamaları konusunda çiftçilere yol gösterecek.

“Çiftçilerimizin her zaman yanındayız”

Gemlik Belediyesi’nin Çiftçi Belediye misyonuyla her zaman üretenin yanında olduğunu ve bunu yaptığı uygulamalarla gösterdiğini ifade eden Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, “Her yıl yapılan tarım uygulamalarına çiftçilerimiz milyonlarca lira para harcarken, bilimsel temeli olmayan bu uygulamalar yüzünden harcadıkları para boşa gidiyor. Topraklarında hangi mineralin eksik olduğunu bilmeyen çiftçilerimizin, dededen kalma yöntemler veya çevreden duyduklarıyla yaptığı uygulamalar, hem zaman hem de ekonomik kayıplara yol açıyor. Biz, Gemlik Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden bu yana çiftçi belediye misyonuyla hizmet veriyoruz. Türkiye’de belediye eliyle açılan ilk laboratuvarı biz kurduk. Bu laboratuvarda çiftçilerimiz toprak ve yaprak analizlerini çok uygun fiyatlarla yaptırabiliyor. Üreticilerimize yeni bir çalışmamızın bitişinin müjdesini vermek istiyorum. Uludağ Üniversitesi Ziraat Mühendisliği Fakültesiyle yaptığımız ortak çalışmayla birlikte, ilçemiz arazilerinin verimlilik ve güncel kullanım durumlarını araştırarak, köy bazlı değerlendirilmesi ve haritalanması projesini hayata geçirdik. En son 1970’de hazırlanan haritalamayı güncelleyerek tekrar çiftçilerimizin hizmetine sunduk. Biz Gemlik Belediyesi olarak çiftçilerimizin her zaman yanındayız” dedi.