Erdoğan Deprem Sonrası Dışarıda Kalan Vatandaşları Ziyaret Etti Erdoğan Deprem Sonrası Dışarıda Kalan Vatandaşları Ziyaret Etti

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden Açıklama: 'Orta Şerit Cezası' İddiaları Asılsız!

ANKARA  BA- İletişim Başkanlığı bünyesindeki Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), trafikte sağ şerit boşken orta şeridi kullanan sürücülere yönelik yeni bir ceza uygulaması başlatılacağı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

Medyada Yer Alan İddialar Doğru Değil

Son dönemde bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada, "Artık sağ şerit boşken orta şeridi kullananlara ceza gelecek" şeklinde haberler yer almıştı. Bu haberlerde, yeni bir denetim sistemi aracılığıyla orta şeridi gereksiz yere işgal eden sürücülere cezai işlem uygulanacağı öne sürülüyordu.

DMM ve EGM'den Net Yalanlama

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan resmi açıklamada, söz konusu iddiaların doğru olmadığının altı çizildi. Açıklamada, özel araç sürücülerine yönelik bu şekilde yeni bir cezai işlem uygulamasının gündemde olmadığı belirtildi. Ayrıca, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü'nün (EGM) de bu yönde herhangi bir çalışmasının bulunmadığı vurgulandı.

"Asılsız İddialara İtibar Edilmemeli"

Yetkililer, kamuoyunu yanıltıcı nitelikteki bu tür asılsız iddialara itibar edilmemesi gerektiğini belirtti. Mevcut trafik kuralları çerçevesinde denetimlerin devam ettiği, ancak spesifik olarak sağ şerit boşken orta şeridi kullanmaya yönelik yeni ve özel bir ceza uygulamasının söz konusu olmadığı ifade edildi.

Kaynak: İGF